Fredagskväll

Var hälsad, bäste läsare.
Nu är klockan 01:40 och jag har precis kommit hem från en alkoholtyngd kväll med Alexander, Kim och Jonas.
          Förkröket började lite efter åtta hos Alles storebror. Mycket trevligt. Öl, Let's Dance, YouTube-klipp och framåt elva kom vattenpipan fram! Det var typ ett år sen jag rökte vattenpipa (minns det mer än väl...) så det var mysigt.

Väl på stan drog vi till Lagerlunden och delade på en flaska rött och satt och delade med oss på våra galnaste historier. Mycket skratt och helt enkelt genommysigt. Kvällen avrundades med varsin öl... 52 kr för en Gambrinus, som man inte ens hann dricka klart för att de stängde.
       På bussen hem träffade jag på f.d. klasskamraten Daniel (med sällskap) och vi hade en härlig bussresa hem där vi berättade lite om vad vi gjorde nuförtiden. Jag hatar frågan "Vad gör du nu då?", men lobbyberusad som jag var så hade jag ett solklart svar; jag är bagare. Utan att skryta fick jag bra gensvar över mitt karriärval. Riktigt nöjd.

       För att ragga lite kommentarer så kan jag ställa en fråga till alla er som läser;

Hur spenderade ni er fredagskväll?              Nu vill jag att alla ska svara!!

Stressad

Bråttom, bråttom, måste hinna skriva ett par rader innan jag beger mig mot sherwoodskogen.

Händelselös dag, kollat ifatt lite serier och en film. Just nu sitter jag och väntar på att håret ska torka så att man kan göra sig... fin (?) inför kvällen. Ska förkröka hos Alexanders storebror och sen får vi se vart humöret tar oss. Blir nog rätt lugnt, eftersom att jag ska till Grimslöv och fira av tre 20-åringar imorgon. Sist jag skulle "ta det lugnt" blev det inte alls särskilt lugnt.. Nåja. Måste draaa  HOJ!

Sanning eller Bullshit?

Varit på stan idag, lämnat in lite papper till Försäkringskassan och AMS. Jag och Åke käkade på Subway, det var ett bra tag sen (med mina mått mätt) jag var där och åt. Det är bara att konstatera att en Italian BMT med extra sås fortfarande smakar gudomligt.

På vägen hem lyssnade vi på P3, och det var den där tävligen på Christer som heter Sanning eller Bullshit? Första tjejen som tävlade trodde att Gotland var Sveriges 7:e största kommun i invånarantal. Tänk logiskt? Jag hade sju korrekta svar i rad innan jag missade. Man måste ha fem rätt i rad tror jag, alltså hade jag vunnit stenhårt. Det är bara att konstatera att jag är bäst i världen.



Helgrapport efter bloggtystnad

Long time, no see. Jag har inte haft tid/ork att blogga under helgen men jag kan lova er att det var helt underbart i Göteborg. Träffade alla nära och kära - storasyster, storebror, kusiner, morbror, bonusmoster, bonussyster, listan kan göras lång.

Fredag: Först hjälpte vi Julia med sin flytt till hennes nya (grymt fräscha) lägenhet. Sen var det förfest, massa skratt när vi lekte sjuan. Christian visade briljanta kunskaper på 7:ans multiplikationstabell. Efter det utgång och Andra Generationen live på Nefirtiti (svårstavat). Kanonkväll, trots att jag tog Tequila-saltet i vänstra näsborren. Don't ask why.
Lördag: Bakis, myste med kusiner i Mölndal och bara latade oss hela dagen.
Söndag
: Skulle bli utgång men jag och min kusin pallade inte, så vi drog in till stan och såg på bio istället. 10.000BC såg vi, riktigt fräck film men med helt sjukt dålig geografisk och historisk skildring. Men den var ändå ball. Både jag och min kusin blev förälskade i Camilla Belle. Hetast på länge!
Måndag: Lat dag med syster. Vi åt pizza och kollade på TV. Sen på kvällen åkte jag tillbaka till Växjö igen. Hem, ljuva hem. Och kvinnlig fägring på tåget hem, min utsikt var otrolig :-)
Tisdag
: Så jäkla skön dag med pizza (again, I just couldn't resist) och film.
Onsdag:
Jobb. Upp 05:30, mer död än levande. Trodde att jag skulle somna men jag höll mig vaken hela dagen! Efter eftermiddagskaffet blev jag helt tokpigg och då gick resten av dagen rätt snabbt.

Har duschat bort den mustiga blandningen av svett, mjöl och deg. Och ätit. Nu ska jag lata mig, aah!

Mysmysmys i Götet

Alright. Where to start? Jag är som bekant i Göteborg. Kom hit igår, allt gick bra trots att en fripassagerare lånade min biljett att visa konduktören. Väl i Göteborg träffade jag Jacob (klasskompis från 7-9). Vi strosade på Avenyn och delade lite nya livshistorier, sen tog vi en fika. Jävligt trevligt. Sen kom Julia (storasyster) från jobbet och joinade oss ett tag, innan Jacob begav sig hemåt. Kvällen spenderade vi framför TVn med varsin Staropramen - livet är fanimej gött ibland!

Idag har det varit fullt ös. Först käkade vi på restauranten där Julia jobbar, La Stazione. Åt pasta med pesto och chevréost. Var det gott eller? Efter det var planen att dra in till Nordstan och ta en kort shoppingrunda. "Det ena ledde till det andra" och helt plötsligt var klockan 18. Två skjortor rikare och 600 kr fattigare. Efter det styrde vi kosan till Mölndal och våra kära kusiner. Där bjöds det på middag, morotskaka och godis. Mysighetsfaktor på minst 10. Kollade även in bilder från deras Australienresa, blev såå avundsjuk. Och den lilla skiten Olivia (min kusin som fyller 18 i år) ser så jävla vuxen ut. Du ska vara liten, din skit!

Nu sitter jag i Julias soffa med en kall Carlsberg och funderar. Det är Julias sista kväll i denna lägenheten, imorgon blir det flytt till Gamlestan. Klockan närmar sig tolv och vi har inte packat ett skit än! Det kan bli mycket, mycket sent ikväll. Det är väl för tur att vi har balkanmusik på högsta volym. Det är väl det positiva med en "sista kväll". Vi kan maxa högtalarna från -97 och skita fullständigt i vad grannarna säger. Mohahaha.

Jag tror inte att jag kommer hinna blogga något imorgon. Förhoppningsvis blir det ett inlägg på lördag eller söndag. Ha tålamod, bäste läsare!

Okay, let's go..

Höll på att försova mig idag. Jävla utmattande förkyldning som får hela tidsuppfattningen ur balans. Nåja, vaken och igång med att packa det sista nu. Allt går så mycket lättare när man har Michael Jackson i högtalarna. Billie Jean's got my love... Simply brilliant.

Men nu har jag ju faktiskt lite bråttom så här kan jag ju inte sitta mycket längre. Jag vet inte om jag kommer uppdatera något under påskhelgen, det beror på hur pass tight schema jag har. Men om så är fallet så blir det ett meterlångt inlägg på Måndag :) Ha det finemaaaang!

Tisdagskväll

Tja. Kort inlägg på g. Förkyld som faen. Bra snack med Martina:

Martina säger (21:02): skriv nåt om mig så läser jag
 jonas säger (21:03): haha vad ska jag skriva om dig då
                                       en dikt kanske
Martina säger (21:04): jaa haha
jonas säger (21:05): det blev en limerick
                                        Rockigare än vad du nånsin kan bli
                                        och snyggare än Katarina von D
                                        Hon tar rejäl sats
                                        och sätter dig på plats
                                        och ger dig en månad med kli


Där har ni Martina i ett nötskal, gott folk. Tack för mig :)

Färdigjobbad för veckan - nästa: Göteborg!

Pust. Äntligen jobbat klart för denna veckan. Dags att ladda om batterierna och sikta in sig på en grym påskhelg i Götet. Hade varit ruskigt taggad om det inte hade varit för en jävla förkyldning som är så maximalt otajmad.

Lugn dag idag. Stått och packat hela tiden, vilket innebär att man kan ha det så högt man vill. Ryggen tackade så mycket. Fast jag har lyckats få hela åtta små skärsår, plåtarna och kartongerna är vassa som fan. Dessutom lyckades jag med bedriften att skära mig på en baguette. Yup, ni läste rätt, de har vassa kanter ibland. Nåja, händerna har troligtvis nån vecka på sig att läka. Har fått löfte om att få jobba mycket i vår & sommar - mycket bra - för nu kan man äntligen börja sikta in sig på hösten.

Solresa, anyone?

Och farsan är på mig som en hök. Han tycker att jag ska börja plugga. Jag håller med honom, men vad fan vill jag bli för nåt? Jag är för ung för att bli vuxen. Alldeles för ung.

Läste om en KY-utbildning i Mjölby där man blir lokförare. "Ett framtidsyrke" stod det. Jovars, om man vill bli tjock och otrevlig så...



Helgsummering

Fan vad en helg går snabbt. Det är lite läskigt. Två dagar som bara flyger förbi i 110km/h. Jag har varit tröttare än vanligt denna helg. Det beror ju självklart på att jag har jobbat två dagar i rad, så jag hade räknat med att jag skulle vara utmattad.

I lördags umgicks jag med Carl och Åke, vi gick lite på stan och sen åkte vi hem till Åke för lite Guitar Hero. Åke är allmänt bäst, jag är allmänt hyfsad och Carl är... som en vilsen panda på morfin. Nåja, vi tröttnade på GH så vi tog några fighter på Singstar istället. Ännu ett spel där Åke briljerade på. Just det, höll på att glömma att jag klippte Carl! Jag klippte hans hår alltså, jag slog inte honom. Eller klippte och klippte, han snaggade sig. Blev (efter mycket tvivelaktig snaggnings-teknik) rätt bra. Han var nöjd åtminstone.

Efter det så drog jag hem, spenderade aftonen framför TV:n med popcorn och jordgubbssaft. En riktigt festlig lördagskväll, alltså. Kollade på Melodifestivalen och sen började The Matrix på 3:an. En klassiker. Efter det var jag totalt slut, så jag somnade till lite i soffan innan jag gick och la mig "på riktigt".

Idag har jag haft en heldag med mamma och mina toksköna kusiner Anton och Stina. Eller, Stina är inte min kusin egentligen. Hon är mina gudföräldrars dotter, så hon blir min kusin... typ. Iallafall, vi skulle gå och bada, men vi var alla lite småkrassliga så vi bestämde oss för att gå på bio istället. Lotten föll på Horton, en animerad film om en elefant som hittar nya vänner på ett dammkorn. Skum story, men jävligt rolig. "Jag älskar lukten av bananer på morgonen". Made me laugh like a crazy person. Efter bion delade vi på en familjepizza och sen drog vi till Teleborgshallen och kollade på Växjö HF - HK Lejonen. Avgörande match i division 2. Efter en grym första halvlek kunde VHF vinna och därmed också säkra kontraktet. Härlig match!

Sen har jag bara latat mig, längtar inte till morgondagen direkt. Usch vad ont jag kommer ha i ryggen. Nåja. No pain, no gain.

Snart åker jag till Göteborg! Ska bli grymt kul att träffa kusiner och syster. Förhoppningsvis även storebror! God natt!

Trötthet, smärta, glädje

Jag är trött. Jag har ont i ryggen. Jag är glad. Jävlar vilken kombination!

Så, hemma igen efter ännu en bageri-dag. Har kommit in i stimmet på nytt, vilket känns riktigt gött. Ska nog klara av nästa veckas pass utan problem. Jag har dock så fruktansvärt ont i ryggen att jag inte vet vad jag ska ta mig till. Varför, varför, varför är alla andra på bageriet minst 2 decimeter kortare än mig!?
- Kan vi inte höja det lite?
- Nä, då når jag inte.
- Okej då.. (Och i mina tankar funderar jag på hur jag ska få henne att utstå samma smärta som jag... Nipple-twist?)

Jag är ändå glad att det är helg och jag har två dagar att vila upp min stackars rygg på. Imorgon kommer jag sova länge.

En rätt kul grej hände idag.. Det kom två moppepojkar intasslandes och letade efter "Jan-Martin". Det ska tilläggas att min chef heter Jean-Luc Martin och är fransos, alltså utalar man hans namn Chaan-Lyk, eller bara Chaan. De ville praoa på Konsumbagarn. Jäävligt roligt prao-val, pojkar. Jävligt roligt.

Undrar vad som händer ikväll. Lite sugen på öl. Lite sugen på att sitta hemma och glo på tv. Får se vad som händer.

Kort kvällsinlägg

En dag av fyra avklarad, och jag måste ge mig själv beröm. Det gick bra, det var allmänt skön stämning på bageriet och jag slapp svåra uppgifter. Jag har dock ont i ryggen, benen, handen och är trött som en nyfångad strömming. Får se om jag orkar skriva något imorgon på morgonen. Det är mycket tveksamt. Nåja, godnatt på er!

Det är dags!

Sitter och äter frukost. Mycket, mycket trött. Men ändå lite hyper... Jag kan knappt sitta still. Bussen går om 20 minuter.

Cleveland Cavaliers torskade förresten i natt mot New Jersey Nets. Trots 42 poäng av LeBron James. En man kan inte göra allt, men LeBron är alltid jävligt nära. Tänkte beställa en James' tröja från staterna. Får lägga det projektet på is, eftersom att frakten kostar $50.

Äh, nu ska jag gå och borsta tänderna och lite sånt morgonmys. Ha en bra dag allihop, jag ska göra mitt bästa för att min ska bli bra.

Vänliga ord från Alexander

Visslade till i telefonen alldeles nyss. SMS från ett nummer jag inte hade inlagt. Det stod:

"Förlåt för oss båda :) från och med nu ska jag inte låta så otrevlig i telefon, de känns inte bra :P jag vill bara säga att jag verkligen älskar dig kyssar<3"

Sen dödade han min glädje med ett sms till;

"Jag skickade till fel men givetvis älskar jag dig med, Jonas. Oavsett :P kyssar"

Lite snällt var det väl. Men ändå, jag tycker inte om att få sms som inte ens var menat för mig. Nåja, bättre än inget sms alls antar jag.

Bagerikläderna åker på imorgon

No more Mr. Arbetslös. Äntligen får jag lite mer timmar på bageriet! Chefen behöver extrapersonal ''runt'' hela helgen, dvs torsdag, fredag, måndag & fredag. Ska faktiskt bli riktigt skönt att jobba nu. Något att gå upp till på morgonen.. Även om jag är mer i sovande tillstånd än vaken klockan halv sju - trots tre koppar kaffe.

Jag kan dock inte hjälpa att jag är nervös. Känns lite som när man skulle dit för första gången i somras. Eller.. riktigt så nervös är jag inte. Då kunde jag knappt sova pga illamående. Men det pirrar ordentligt i magen.. Vilket visserligen kan bero på att jag inte har käkat på fem timmar. Ska nog värma pappas kycklinggryta. image5

Så här såg bagarna ut för länge sen. Det är lite mer maskinellt på Konsumbagarn. Men ändå mysigt. Jag kan ta lite kort imorgon.. Så kan jag visa mina bagerikläder också.. De är väldigt trendiga.

Kaffe, OTH och ett uppiggande samtal från storasyster

God morgon, bäste läsare. Jag har tyvärr ingen bisarr dröm att berätta om idag.. Har sovit som en nersupen byfåne från Motala. Vaknade av att klockan ringde kl 08.30, gick och gjorde min dagliga kaffe-dos och kollade på ett nytt One Tree Hill avsnitt (för övrigt ett grymt avsnitt i en serie som bara blir bättre och bättre).

Sedan ringer telefonen och till min förvåning är det Julia, min storasyster, som ringer och börjar asgarva i telefonen. Hon har precis läst mitt blogginlägg där jag visar en bild på mig som påskakärring. Hon tyckte att den var gullig :D

Annars har jag inte så mycket mer att skriva om än. Tror att jag har druckit för mycket kaffe idag, börjar få ont i magen.. Bara en kopp till.. Snart.

image4

En händelsefattig dag

Idag har det bokstavligen inte hänt ett skit. Eller jo, ännu en jävligt konstig dröm. Somnade till i soffan efter min löprunda. Om möjligt ännu konstigare än den jag hade i natt. Nu färdades jag med inlines i en storstad. Jag pratade i telefon med två personer samtidigt (kommer inte ihåg vilka, dock) och hittade chipspåsar överallt. Drömmen var så pass konstig att jag - i drömmen - var allmänt förrvirad över min egen konstighet. Så då bestämde jag mig för att vakna.

Hoppas på en lite mer actionfylld afton, har precis tränat klart och avnjutit en iskall Gainomax med vaniljsmak. Chop, chop in i duschen.

Och just det. Hittade (med god hjälp av bloggaren Filippa) ett grymt band, Social Siberia. Surfa in på deras hemsida och lyssna på The Bitter Pill. Dagens låttips, helt enkelt. Tjarå!

God morgon

Månadens mest bisarra dröm, helt klart. Jag gjorde inbrott i nån jäkla matbutik, men stal inte kassan utan försökte få med mig så mycket kaffe och kakor som möjligt. Sen kom svenska insatsstyrkan och skulle fånga in mig. Då sprang jag och min inbrotts-partner därifrån, men då märkte jag till min fasa att jag hade glömt min plånbok. Då fick jag springa in igen, men då fångade de mig. Men när jag gick med på 'gå undercover' och hjälpa dem att fånga in bossen så fick jag gå. Så då tänkte jag "det måste vi fira" så då bjöd jag in fem främlingar till mitt gamla hus i Grimslöv. Det ena ledde till det andra - helt plötsligt stod mitt hus i lågor och då vaknade jag.
Och tro mig när jag säger att jag var kaffesugen när jag vaknade!

God morgon på er alla!
image3

Färdigspikat - Götélabååårrrgg får finbesök i påsk!

Härmed är det bestämt. Götélabååårrrgg (även känt som Göteborg) får finbesök i form av moi under påskhelgen. Pratade precis med storasyster i telefon. Vi kom fram till att det bästa vore om jag kom redan på onsdag. "Kanon", sa jag och tänkte inte på att det innebar två extra dagar med massa utgifter. Klurigt. Visserligen blir tågbiljetten hela 26 kronor billigare om man åker på onsdagen. Det får väl vara det som bestämmer det hela.
   Dymmelonsdagen är det ju! Haha, jag ska sätta taskiga lappar på konduktörens rygg. Fast det bästa hade varit att åka på Skärtorsdagen. Tänk att glida runt på ett tåg utklädd till Påskakärring och tigga godis av cafeterian! Kanske borde åka på torsdag ändå... Nä, det där med lappar på konduktörens rygg låter roligare.

Sådär, nu är det bokat! Lämnar perrongen i Växjö kl 10.25 på onsdagen, framme kl 13.20. Känns bra. Eller som James Brown hade sagt: "UÄH, I feel good!"

Infogar en prototyp-bild med mig som påskakärring. Sött, eller hur?
image2

Nä, nu spikar jag påskplanerna

Jag har funderat mycket den senaste timmen om hur jag ska göra med påskhelgen. Som jag nämnde tidigare hade jag tre alternativ;
* Tåg upp till Göteborg (Julia, storasyster), vilket lär bli en alldeles för alkoholiserad helg. Hon har fixat biljetter till Andra Generationens livespelning. Beräknad kostnad: Hög. Bara tågresa dit och hem under påskhelgen lär hamna på 400kronors-nivå. Sen ska man äta och dricka. Och dricka lite mer. Plus biljett till konserten. Jag tror inte att jag kommer undan billigare än 1500 kronor.
* Tåg upp till Stockholm (Jennie, storasyster nummer två). Det traditionella valet. Om jag skulle välja detta innebär det betald tågresa av mamma, som också ska dit. När man väl är där är det inte så mycket utgifter. Plus att man får träffa Jennie, Stefan (min svåger), Wilma (systerdotter) och Gabriel (systerson). Ett lite "tråkigare" val kan man väl säga, men oh så mysigt det är när man är inne i påskstämningen!
* Stanna kvar hemma i Växjö med pappa. Kanske en krogrunda på Långfredagen. Nä, det är bara deppigt. Påsk ska man fira med släkten. Period.

Som sagt. Dags att bestämma sig så fort som möjligt. Om en vecka har tågpriserna gått upp i taket så... Jag säger som Michael Jackson: "You wanna be startin' somethin', you gotta be startin' somethin'".

SLUTA VELA, JONAS! Usch vad svårt detta blev. Men nä, det är dags att ta fram hammaren och spika detta.


Min blogg-oskuld är officiellt tagen

Det stämmer. Jag har äntligen krypit ur mitt skal och skapat en alldeles egen blogg. Känns rätt bra hittils, men jag lever för närvarande ett relativt tomt liv händelsemässigt, vilket gör att det kan bli jävligt tråkigt att läsa. Jag ska dock göra mitt bästa. Jag kan t.ex. upplysa alla läsare om att jag tog hem pokerturneringen hos Alexander i lördags. Jojo, 250 pesetas rikare, vilket inte är någon jättesumma direkt. Men det är äran som prioriteras. Nu kommer jag gå flera veckor som innestående pokermästare - visst låter det mäktigt? Dessutom har jag nu råd med att åka till Göteborg över påsk och äntligen träffa världens bästa storasyster.

Bäste läsare; vad ska ni göra över påsk?

Förr var det väldigt traditionellt i min familj. Mina äldsta syskon kom hem med deras respektiven. Vi målade ägg och hade äggfight (brorsan vann typ alltid), vi letade efter påskägg (mamma var alltid så jävla dålig på att gömma dem, minns när jag hittade mitt i skottkärran och hon utbrast "neej! det var ju mitt bästa gömställe någonsin"), och massa annat mys. Nu är föräldrarna skiljda, alla syskon bor utspritt över halva Sverige, och jag har tre olika valmöjligheter. Antingen åker jag upp till Julia (Göteborg), eller Jennie (Stockholm) eller så stannar jag här i Växjö med pappa. Fast det sista alternativet blir det nog inte, jag har deppat tillräckligt i vinter. Måste ha en rolig påskhelg!

RSS 2.0